Na 2 schooljaren in Papendrecht gedraaid te hebben, waarbij we met 2 kinderen gestart zijn en inmiddels meer dan 30 kinderen wekelijks bij ons verblijven, waarbij de kampweken als een groot succes zijn ervaren.

Hebben wij doen besluiten dat het tijd was om ons concept te verbeteren en door te groeien naar wat onze mening het ULTIEME concept gaat worden. Wat Fitkidz een absolute meerwaarde voor deze gemeente zal gaan worden.

Fitkidz heeft zich inmiddels zover ontwikkeld dat fitkidz alles heeft wat een ouder en kind nodig heeft. Van voorschoolse activiteiten, tot sportverbreding, overblijf en naschoolse activiteiten waarbij dit allemaal op een unieke manier uitgevoerd wordt en dat alles onder BSO tijd.

Met 2 fulltime competente docenten en ruim 20 docenten op andere locaties met verschillende kwaliteiten, kunnen we van sport en spel, dans tot muziek en zelfs meeleef theater en musicals aanbieden. En dat allemaal bij 1 organisatie.

Onze concepten zijn ontwikkeld op basis van de problematiek die de scholen en ouders hebben ondervonden. Daarnaast sluiten onze concepten volledig aan op maatschappelijke en politieke doelen zodat ook wij ons steentje bijdragen aan de maatschappij.

Om volledig geïnformeerd te worden over al onze en uw mogelijkheden kunt u altijd om een vrijblijvend gesprek vragen.

Locatie Scouting Batenstein,

Kamerlingh Onneslaan 1 Papendrecht.

Voorschoolse activiteiten,

Buitenschoolse activiteiten.

Wij zijn open tot uiterlijk 19.00uur.

De kinderen worden uit school gehaald met de Auto en de taxibus.

Na het ophalen zullen de kinderen gezamenlijk lunchen wat zal bestaan uit: Brood en beleg, Fruit en als extra een koekje, ontbijtkoek.

Activiteiten programma zal om 15uur starten en zullen in blokken van 45minuten worden aangeboden.

De kinderen zullen gezamenlijk deze activiteiten doen.

Er zal dagelijks in deze tijdspad activiteiten aangeboden worden die maandelijks kenbaar gemaakt worden middels de nieuwbrief.

Elke maand zal er een nieuw programma gepresenteerd worden.

20190130_113137

Voor alle kinderen t/m 13 jaar in Papendrecht.

Locatie Scouting Batenstein,

Kamerlingh Onneslaan 1 Papendrecht.

Elk kamp heeft zijn eigen thema:

1 week Voorjaarsvakantie (feb/mrt) sport spel kamp

2 weken Meivakantie (mei) survival kamp

6 weken Zomervakantie (wisselende thema’s)

1 week Herfst vakantie (Okt/Nov) scouting kamp

2 weken Kerst vakantie (Dec/Jan) winterkamp

De kinderen zijn welkom vanaf 8.00uur.

Verzamelen van 8-00 tot 10.00uur.

Activiteiten programma zal om 10uur starten.

De kamp activiteiten eindigen omstreeks 16.00uur.

Van 16.00 tot sluit worden er andere activiteiten georganiseerd los van het thema.

De kinderen zullen gezamenlijk deze activiteiten doen.

Deze dag is inclusief de gehele dag drinken en eten.

Fitkidz introduceert onze na schoolse activiteiten. Deze activiteiten zijn voor alle kinderen t/m 13 jaar in Papendrecht. Iedereen kan zich alleen voor deze activiteiten inschrijven de kinderen hoeven dus niet op de kinderopvang te zitten. Wij hebben gekeken naar de behoeftes van de kinderen en de maatschappij op dit moment en daar hebben wij onze na schoolse activiteiten op ingezet.

Fitkidz Theater:

Fitkidz heeft al een eigen meeleef theater van Piraat Bobby Buskruit en Lelybel het Boselfje. Omdat enorm veel kinderen het theater leuk vinden, gaan wij onze eigen Fitkidz Theater lanceren. Deze theater lessen zullen onder de BSO tijd plaatsvinden en is vanaf groep 1 toegankelijk. Deze lessen zullen in blokken aangeboden worden. (per thema) Bij onze theater lessen zullen leuke musicals zoals de Lion King, Tarzan, Vaiana na gespeeld worden. Kortom een onwijs leuke ervaring.

Fitkidz Sportverbreding:

Fitkidz is al heel actief en door middel van specifieke workshops voor bepaalde sporten kunnen kinderen in aanraking komen met sporten die ze op school niet krijgen. Denk aan sporten zoals Tafeltennis, Freerun, Bootcamp, Handbal, skaten en nog veel meer van dit soort sporten.

Fitkidz Freerun:

Fitkidz is al hele lange tijd actief met freerun lessen op de vrijdag avond. Echter zitten alle groepen inmiddels meer dan vol en hebben we ruim 50 kinderen die al hieraan deelnemen. Vanwege dit grote succes en animo gaan we deze lessen ook direct na schooltijd aanbieden.

Fitkidz Kookt:

Fitkidz heeft op een basisschool in Capelle deze na schoolse activiteit gelanceerd en is zeer goed bevallen. De kinderen zijn dol op het leren van gerechten en hoe deze gemaakt worden. Gezien de tijd waarin we leven en ouders steeds minder tijd hebben om hier tijd vrij voor te maken en de meeste kinderen met andere bezigheden bezig zijn. Is dit een enorme waardevolle maatschappelijke inzet. De kinderen die hieraan zullen deelnemen zullen daadwerkelijk leren hoe ze gerechten kunnen maken en hoe ze om moeten gaan met eten. Kortom onwijs leuk en zeer leerzaam.

Na alle nieuwe ontwikkelingen zijn we nog niet klaar en gaan we nog een stap verder. Als we dan toch bezig zijn kunnen we net zo goed alles erbij betrekken.

Daarom wilden we het stukje zorg en onderwijs binnen onze muren krijgen.

Dit laatste zorgt dat het gehele concept compleet is en niet te evenaren is.

Vanaf heden hebben wij de volgende partijen aan ons concept toegevoegd.

FItkidz extra Gedragsdeskundige:

Deze persoon kunt u benaderen als er problemen zijn m.b.t. gedrag of dergelijke die hiermee te maken hebben. Zij zal dan tijdens de BSA uren hiermee aan de slag gaan.

Fitkidz extra huiswerkbegeleiding:

Als er kinderen zijn die moeite hebben met bepaalde vakken zal onze huiswerkbegeleider op een actieve manier de kinderen hierin in begeleiden. De kinderen zullen door de speelse aanpak onbewust leren en is het de taak van de docenten om dit bij de kinderen bewust te maken.

Fitkidz extra Fysio en Diëtiste:

Omdat veel kinderen minder bewegen dan ooit tevoren en kinderen anders eten door omstandigheden kunnen ze onder begeleiding de juiste beweging en eetpatronen ontwikkelen bij ons.